Kriisi asemel tuli buum ja globaalne börsiralli (Postimees)

Eelmise aasta lõpus oli inimesed üsna veendunud, et kriis pole enam kaugel. Ameerika Ühendriikide ja Hiina kaubandussõda ning segadused Brexiti ümber tekitasid ebakindlust ja riske, mis viitas globaalmajanduse jahtumisele. Maailma aktsiaturud olid juba teinud põhjalikke korrektsioone.

Sama arvab investeerimispangandusettevõte Redgate Capital. «Oleme seisukohal, et järgmisel aastal majanduskasv aeglustub. Samas, paanikaks põhjust ei näe, kriisi ohumärke ei paista kusagilt,» ütles Redgate’i partner Valeria Kiisk.
Üsna lähedased on ennustused ka tarbijahinnaindeksi muutuse ehk inflatsiooni kohta. Kui analüüsimajade prognoosid jäävad vahemikku 2–2,3 protsenti, siis ajakirjanikud ennustavad mõnevõrra kiiremat inflatsiooni – 2,5 protsenti.
Üsna üksmeelsed oldi ka uue aasta palgaprognoosides. Vaid Redgate on teistest mõnevõrra pessimistlikum.
«Meile tundub, et palgaralli ja pidev töötajate puudus on oma tipu ületanud. Kuigi palgakasvule prognoosime kiiremat tempot kui tarbijahinnaindeksile, ei ole selle taga suurenev surve, vaid pigem tööjõuturu stickiness ehk hilisem muutustele reageerimine,» selgitas Kiisk.

Loe artiklit lähemalt siit.