Aare Tammemäe: rahvuslik kapital tegutseb hindele kaks pluss (Äripäev)

Rahvusliku kapitali seisule võib viie palli skaalal anda hinde kaks pluss, sest hoolimata Eesti ajaloo suurimast kapitali akumulatsioonist seisab see jõude, sõnas Redgate Capital-i juhatuse liige Aare Tammemäe, kes esineb 28. novembril Äripäeva investeerimisfoorumil „Rahvusliku kapitali ärkamisaeg“.

Tammemäe hinnangul tuleks jõude seisvat kapitali ettevõtluses rohkem kasutada. “Kui Eesti iseseisvudes oli majanduspoliitika põhieesmärgiks läbi väliskapitali raha ja know-how kaasamine, siis täna võiksime ehitada üles oma rahvuslikul kapitalil põhinevaid nutikaid ettevõtteid, mis võiksid edukalt läbi lüüa ka globaalselt,” märkis Tammemäe Äripäevale antud intervjuus. “Kui Eesti ettevõtjale on avatud kodumaiselt turult kapitali kaasamiseks ainult üks uks ja see on pangauks, pole see normaalne,” lisas Aare Tammemäe.

Äripäev korraldab 28. novembril Tallinnas Roseni tornis investeerimisfoorumi “Rahvusliku kapitali ärkamisaeg”. Foorumil räägivad ettevõtjad ja tehingute vahendajad rahvusliku kapitali missioonist ja Eesti ettevõtete väljaostudest välismaal ja kodus. Aare Tammemäe teeb ülevaate rahvusliku kapitali elujõust hiljutiste tehingute valguses.

Foorumi esinejatest on viimase aasta-paari jooksul välisomanikelt ettevõtteid või osalusi ostnud näiteks katusetegija Toode juht Aivo Rosenberg, Utilitase omanik Kristjan Rahu, MyInvest Estonia osanik Armin Kõomägi, Aeroc Jämerä omanik Ivar Paplavskis ja Briti mobiiliturundusettevõtte TextMagic omanik Priit Vaikmaa.

Foorumil saab ülevaate ka pensionifonde puudutavatest seadusemuudatustest, mida rahandusministeerium hetkel ette valmistab, samuti saab kiirülevaate avanevatest rahaallikatest, mille abil suurendada ettevõtte omakapitali ilma pangalaenu võtmata.

Investeerimisfoorumi „Rahvusliku kapitali ärkamisaeg“ lisainfo ja registreerimine siin.
Aare Tammemäe intervjuu Äripäeva veebis leiate siit.