Eesti kapitalituru kitsaskohad (Äripäev)

Kuidas oleks ettevõtetel lihtsam raha kaasata? Mis seisus on praegu Tallinna börs? Neile küsimustele otsiti vastuseid eelmisel nädalal toimunud seminaril „Kust saada raha?“.

 

Viimase 12 kuuga on Eestis tehtud üle 120 ettevõtete M&A ehk liitumis- ja soetamistehingu. „Tehinguid tehakse ja see näitab, et olukord ei ole nukker,“ ütles Raidla Ellexi partner Risto Vahimets.

Selgub, et Eesti turul on võimalik kõiki tehinguid teha ning eri tehingutel on ka isesugused tasakaalupunktid. „Juurde on tulnud alternatiivseid rahakaasamise võimalusi. Ühisrahastusi on saatnud võidukäik. Tänu nendele on võimalus kaasata väiksemaid investoreid suurtesse projektidesse ning enam pole vaja kaasata panka. Ja sellist võimalust kasutavad erineva suurusega ettevõtted,“ ütles Redgate Capitali vanempartner Aare Tammemäe.

Raidla Ellexi ja Redgate Capitali eestvedamisel toimunud kahetunnisel seminaril osales rohkem kui 70 inimest. Esinejate ringi kuulusid Eesti eksperdid börsi, võlakirjaturgude, ettevõtluse, panganduse ning ühisrahastuse valdkonnast.

 

Täispikkuses artikli leiate siit.