Tammemäe: kapitaliturul on head võimalused

Redgate Capitali partner Aare Tammemäe ütles, et Eesti kapitaliturul on häid võimalusi, kuid ettevõtjad kasutavad neid vähe.

„Eraisikute hoiused on 6 miljardit eurot. Minu arvates kasutamata võimalus. Raha on ju olemas. Erakapitalil on täna raha, nad on valmis investeerima,“ lausus Tammemäe.

Olulised institutsioonid, mis turul tegutsevad, on pensionifondid. Eesti pensionifondide kogumahust 25% istub niisama hoiustel. „Miks? Võiks selle raha viia kokku ettevõtjatega ja rahale tootlust teenida,“ sõnas Tammemäe.

„Korralikus riigis peab olema toimiv kapitaliturg. Korralikult peab toimima ka börs, sest ettevõtetel peab olema koht, kus oleks n-ö loogiline exit ehk väljumine,“ ütles ta.

Eesti börsiaktsiate turuväärtuse suhe SKPsse on suuresti alla selle, mis on Euroopas keskmine. „Tallinna börsile on vaja staaraktsiaid, vaja oleks tuua näiteks riigifirmasid börsile. Omakapitali kaasamiseks sobib Tallinna börs väga hästi ja LHV on seda ilusasti näidanud,“ ütles Tammemäe.

Aare Tammemäe kõneles Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuse ja FinanceEstonia korraldatud majanduskonverentsil „Finantssektori arengusuunad 2017. aastal“.

 

Originaalartikli leiad siit.