COFI AS tegi eduka debüüdi võlakirjaturul, emiteerides 4 aastaseid võlakirju 7% aastaintressiga

Järelmaksu ja finantstehnoloogia ettevõte COFI AS emiteeris septembris 3,1 miljoni euro ulatuses nelja aastaseid võlakirju, lunastamistähtajaga 15. september 2018. Emissioon toimub kahes osas – septembris ja oktoobri lõpus. Emissiooni kogumahuks on 5 miljonit eurot. Emissiooni eesmärk oli suurendada COFI AS ärimahtusid järelmaksu turul, kus ollakse juba täna Eesti turuliidrid. Suunatud emissiooni käigus märkisid võlakirju erinevad Euroopa, sh Eesti investorid. Emitendi nõustajaks kapitali kaasamise küsimustes oli Redgate Advisory Services ning juriidiliseks nõustajaks Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo OÜ. Võlakirjade tagatisagendiks on Advokaadibüroo Varul AS.

„Meil on hea meel, et investorid usaldasid meie meeskonda, unikaalset ärimudelit ja kasvupotentsiaali. Arvestades Eesti võlakirjaturu väiksust oleme rahul saavutatud mahu ja intressimääraga“, ütles COFI AS nõukogu esimees Priit Põldoja. „Plaanime jätkuvalt laiendada oma ettevõtte tegevust ning on positiivne, et meil õnnestus kasvu finantseerimiseks kaasata pankade kõrvale ka uusi võlakirjainvestoreid“.

Redgate Capitali  juhatuse liige Aare Tammemäe: „COFI AS on esmakordne kapitaliturul osaleja ning ta sai kohe investorite positiivse vastukaja osaliseks. Eesti võlakirjaturul pakutakse hetkel vähe nii tugevaid emitente ja hästi tagatud võlakirju, kui COFI võlakiri. Investorite usaldusest andis märku emissiooni  esimese osa ülemärkimine ning ootame ka investorite aktiivset huvi emissiooni teise osa märkimisel 31. oktoobril 2014“.

COFI AS on 2010. aastal Priit Põldoja ja Jan Andresoo poolt loodud finants- ja tehnoloogiaettevõte, kelle peamiseks tegevusalaks on jaekaupmeestele mõeldud järelmaksuteenuse ja tarkvaralahenduste pakkumine. Eestis kasutab antud lahendust enam kui 150 kaupmeest. Lisaks järelmaksulahenduste pakkumisele omab COFI AS 46,3% ETK Finants AS-st, mis pakub Eestis unikaalset makse- ja lojaalsuskaarti Säästukaart Pluss ning 49% Krediiidpank Finants AS-st, mis pakub eraisikutele laenutoodet www.sihtlaen.ee. COFI AS varade maht oli augusti lõpu seisuga 13 miljonit eurot ja omakapital 4 miljonit eurot.

Redgate Capital on 2008. aasta lõpus loodud investeerimispanganduse alaseid teenuseid pakkuv ettevõte, millele panid aluse pikaajalise äri- ja panganduskogemusega partnerid Veikko Maripuu, Mart Altvee ja Aare Tammemäe. Ettevõtte töötab täna nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. Põhilisteks tegevusvaldkondadeks on finantsnõustamine (sh M&A tehingud, raha kaasamine) ning investeeringute juhtimine (erakapitali investeeringud, kinnisvara).

Lisainformatsioon:

Priit Põldoja
priit.poldoja@cofi.ee
Telefon: 640 8080