Redgate Capitali vestlusring: uus valitsus peab rohkem riigiettevõtteid börsile tooma

20 Sep 2018

Eesti Rahvusringhäälingus täna toimunud Redgate Capitali vestlusringis “165 päeva valimisteni: mis saab Eesti kapitaliturust pärast uue valitsuse ametisse astumist?“ osalenute hinnangul peab 2018. aastal ametisse astuv valitsus riigiettevõtted nagu Omniva või Eesti Energia börsile tooma.

SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel meenutas, et kui Hansapank Tallinna börsil noteeritud oli, siis tänu Hansapanga olemasolule tekkis mitmetel rahvusvahelistel investoritel huvi investeerida ka teistesse Eesti ettevõtetesse.

Inbanki nõukogu esimees Priit Põldoja vastas seepeale, et talle helistas Londonist kaks rahvusvahelist investorit just pärast Tallinna Sadama börsile tulemist. “Nad tundsid huvi Inbanki vastu. Kui Tallinna Sadam poleks börsile sisenenud, siis arvan, et seda huvi poleks olnud kuna oleme veel liiga väikesed,” rääkis ta.

Nii Põldoja kui Eesti Panga asepresident Madis Müller leidsid, et enamikel Eesti ettevõtetel pole täna kapitali kättesaadavusega probleeme, kuid keskmise suurusega ettevõtete juhid peaks mõtlema rohkem omakapitali investeeringute kaasamisele ning selleks julgemalt investeerimispankade ustele koputama.

Kõlama jäänud soovitused koalitsioonivalitsust luua soovivale erakonnale:

Vestlusringis osalesid SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, Pocopay kaasasutaja Indrek Neivelt, Eesti Panga asepresident Madis Müller, Inbanki nõukogu esimees Priit Põldoja ja Swedbanki investeerimisfondide juht Kristjan Tamla. Vestlusringi juhtis Redgate Capitali partner Aare Tammemäe.

Auditooriumis oli ca 40 kuulajat: turuosalised, erakondade esindajad, Rahandusministeeriumi esindajad,

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad ning ajakirjanikud.

Lisainfo:

Valeria Kiisk